beetje nieuws
Door: Marian
01 November 2007 | Suriname, Paramaribo
Hallo alle lezers
Zoals jullie weten was er vorige week het congres "duurzaamheid in de zorg".
Ik heb twee workshops gevolgd te weten: van conflict naar compromis en een over de verslavingszorg (voornamelijk alcohol en drugs) in suriname. Zeer leerzaam hoe men in suriname daar mee omgaat en te horen van de suri. mensen in de workshops hoe men daarover denkt.
Het verbaasde mij dat in suriname haast geen verslaafden zijn die spuiten. Volgens een medewerker van de zorg komt dat omdat men bang is voor naalden(= pijnlijk). Wel zijn er veel mensen verslaafd aan het roken en het alcohol gebruik is een groot probleem.
Verder heb ik geholpen met de catering.
Donderdag werd het congres geopend door de first lady van suriname, mevr. Venetiaan. Er waren sprekers uit suriname en nederland. De onderwerpen die aan de orde kwamen hadden ook weer alles te maken met de zorg. Na afloop was er een culturele afsluiting met dans en muziek. Op het laatst stond iedereen dan ook te swingen en te schudden met de billen op het podium.
Het was in ieder geval een groot succes de workshops zijn goed bezocht en ook was er voldoende animo voor het congres. Iedereen is wel blij dat die hectische week voorbij is en alles weer normaal.
Ik ga naast het werk in de bieb nu ook iedere woensdag mee zwemmen met de kinderen van het Zr. Dankerscentrum. De kinderen zijn verstandelijk en lichamelijk gehandicapt en voor ieder kind moet een begeleider mee. Ze vinden het prachtig in het water en spetten en spatten er flink op los en hebben de grootste lol. Je moet ze wel erg goed vasthouden, wat sommige worden erg wild in het water en hebben weing controle over hun spieren. Het is naast het werk in de bieb een hartstikke leuke afwisseling.
Van het weekend gaan we weer eens de bloemetjes buiten zetten in paramaribo.
Wordt vervolgd.
Groetjes vanuit een warm suriname van Hetty en marian
Zoals jullie weten was er vorige week het congres "duurzaamheid in de zorg".
Verder heb ik geholpen met de catering.
Van het weekend gaan we weer eens de bloemetjes buiten zetten in paramaribo.
Wordt vervolgd.
Groetjes vanuit een warm suriname van Hetty en marian
02 November 2007 - 06:47
At:
na zo'n drukke week heb je het wel verdiend om de bloemetejs buiten te zetten.Geniet ervan . Maar bewaar wat energie voor de kerstdagen .
PS hebben jullie het al gehoord van Ien en EL????
02 November 2007 - 08:05
Lex En Lin:
Klinkt reuze interessant, dames. kan niet wachten tot het volgende mailtje. Zijn jullie l wezen eten bij roopram in Paramaribo? Zo niet dan doen!! -
02 November 2007 - 08:43
Jet & Journ:
super die mooie verhalen. Hebben jullie al een vaste kroeg in paramaribo waar je altijd gaat stappen? of zoeken jullie steeds wat nieuws (je moet alles een keer gezien hebben).
Hebben jullie ook al meegedaan aan van die vogel zangwedstrijden? Feliciteer Flappie van ons, zijn jullie nu de adoptie ouders? Of is het moeilijk om de voogdijschap over te nemen als bakra?
veel plezier en het proces teegn desi gaat beginnen, merken jullie daar veel van?
Marian weet je al wat je verder gaat doen? omdat het bibliotheek systeem nu helemaal op orde is. En het zwemmen maar 1 maal per week is. Ik zit nu in mijn mediatheek (das oosters voor jullie, voor bibliotheek), dus eiegenlijk zijn we collega's bedenk ik me nu net. En als je de bekeuringen zat bent dan kan ik altijd hier een goed woordje voor je doen.
En moet je ook altijd je kamer opruimen van hetty? gewoon zo lang mogelijk laten liggen, dan doet zij het voor je, dat was tinus zijn tacktiek altijd - de rat - ik ruimde altijd alles netjes op...
veel plezier nog en hou ons op de hoogte
geef eens voor diabetes -
02 November 2007 - 10:23
Sandra H:
Hoi, Marianne,
Zit voorlopig in jouw oude kamer. Zie wel waar ik neergezet wordt in maart. Want Renate Farenhorst, nieuwe collega, is overgekomen van complementaire verwerking naar kanton en verkeer. De achterstanden blijven bestaan vrees ik bij verkeer. Bij kanton gaat het redelijk. Dit jaar wordt niemand bewust beloond (helaas). We gaan wel met het hele team uiteten volgende week een dinsdag bij de Euromast. Dus dat zal vast gezellig worden. Verder is Fleur aan haar ogen geopereerd (gelaserd), dus die kan dadelijk heel goed zien. Patricia is weer uit Suriname teruggekeerd, dus we zijn voorlopig weer compleet. Alhoewel er wel een griepvirus heerst in Nederland, alle collega's zijn bijna ziek geweest. Verder groeit de buik van Sandra V flink en zijn er verder geen mededelingen of andere dingen te vermelden uit Rotterdam. Dus het blijft rustig. Behalve natuurlijk dat we je wel missen, maar geniet ervan. Veel plezier samen, Sandra H. -
04 November 2007 - 13:10
Ien:
zetten jullie niet teveel de bloementjes buiten maar geniet ervan groetjes ien PS wat at bedoeld mag joost weten -
05 November 2007 - 16:53
AT:
het is echt waar er is een dame zwanger van een tweeling, familie van ien -
05 November 2007 - 17:54
Leny:
Hoi Hetty en marian,
Leuk om telezen wat jullie allemaal beleven daar in Suriname.Het is heel anders werken dan bij ons.
Ik blijf jullie volgen.Veel plezier daar. -
07 November 2007 - 20:46
Jose:
Hey hetty k zie dat je nog steeds in suriname bent samen met je vriendin wat n kanjers zijn jullie voorbeeld voor alle moeders in nederland en omstreken!!
Ik zeg als t nest leeg is....de wijde wereld in om m te verbeteren! Succes en veel plezier nog daar. KUS -
09 November 2007 - 15:00
Wim En Aat:
Ha die meiden, heerlijk dat je na zo'n workshop uit je dak kan, Ook goed voor de surinaamse diabetes pat. In beweging blijven!!!, nog maar een paar weekjes en jullie kunnen nunnen, Hetty weet hoe dit moet, ha,ha, prive bericht volgt. lfs aat. -
12 November 2007 - 02:37
Theo En Jacq.:
Even een groet uit Nederland.
Het is hier berenweer en de bomen gaan heen en weer alsof het een lieve lust is.
Op dat gebied missen jullie dus niets.
We zijn vorige week in Schotland geweest. Op z'n tijd ook niet al te best weer, maar daar gingen we ook niet voor, hihi. De herfstkleuren daar maakten alles goed.
Leuk om jullie verhalen te blijven volgen!
Liefs van Theo en Jacqy
(hieronder heb ik een knuffelbeer geplakt, maar ik weet niet of hij goed uit de verf komt als ik dit bericht verzendt ...)
______ ,-~-. .___.--.___. .-~-. ___
_______/ .- ,´__________`.-. '___