beetje nieuws - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marianenhetty - WaarBenJij.nu beetje nieuws - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marianenhetty - WaarBenJij.nu

beetje nieuws

Door: marian

Blijf op de hoogte en volg

27 September 2007 | Suriname, Paramaribo

Hallo allemaal.

Over de laatste dagen is niet veel te melden. We hebben ons gezicht laten zien op de tennisbaan, de ontmoetingsplaats voor de bakra's. Hebben dan ook kennis gemaakt met enkele andere Nederlanders die hier ook werken en/of wonen. Voorlopig houden we het bij kijken en zien wel of we ook een keer een balletje gaan slaan. Om een beetje in conditie te blijven fietsen we en doen een paar maal per week onze BBB oefeningen.

Hetty en ik hebben een gesprekje gehad met Rob over onze werkzaamheden. Maandag begin ik in de bieb. Een kast vol literaire boeken uitzoeken en sorteren op ned. sur. en anders talig. De boeken zijn vrij oud en stoffig. Ook liggen er veel boeken die in de rekken moeten worden tussen gevoegd, dat gaat niet zo vlot hier. Toen ik tegen Carmen de mevrouw van de bieb zei dat ik er maandag om 8 uur of half negen zou zijn, keek ze me verbaasd aan en zei "nee, 10 uur is toch vroeg genoeg". Ik bedoel maar.
Verder help ik een ieder die mijn hulp kan gebruiken en zie wat op mijn pad komt.

We hebben bemiddeld met onze buurman voor een woning voor een andere medewerkster. Haar partner komt over en ze worden voor 14 dagen onze buren.
Verder worden we weleens moe van de tegenstrijdigheid in de berichten. De een zegt zus en de ander zo. Niet altijd even duidelijk en logisch voor ons.
Van de week gefietst (ong. een half uur bij ons vandaan) naar de Zeedijk. Vandaar kan je de Atlantisch Oceaan zien. Je moet het gezien hebben, maar het stelt niet zo heel veel voor.
Een dijk, wat rostblokken en dat is het.

Morgen vertrekken we om 6 uur met de Staatsbus naar Paramaribo en komen zondag weer terug. We overnachten in een guesthouse, Zus en ZO. en gaan alvast een hotel boeken voor als onze mannen aankomen en ook voor de dagen voor hun vertrek. We willen nl oud en nieuw in Paramaribo vieren. December is een drukke maand dus dat moeten we eerst regelen. Het is verstandig omdat persoonlijk te doen en niet alleen telefonisch. Verder Paramaribo verkennen en zatermiddag afgesproken te lunchen met Patricia een collega uit Nederland.

Volgende week horen jullie weer van ons.

Warme groeten van Hetty en Marian

• 27 September 2007 - 15:07

Lex Schmidt:

Neem gebakken banaan met pinda saus bij DE Waterkant!! Dan heb je geen nagels meer over. Veel plezier nog.. Groetjes lex en linda

• 27 September 2007 - 19:08

Petra Wartena:

Hoi Hetty,
    Leuk dat je deze kans op avontuur hebt aangegrepen. Geniet mee van je mooie verhalen. Hoop dat jullie een geweldige tijd hebben.

Groetjes, Petra

• 28 September 2007 - 06:22

At:

wel saai die zeedijk , ik ken andere waar heel wat meer te beleven is!!!!!
    Veel plezier in Paramaribo.
    Hier stort het en waait het hard dus tel
    je warme zegeningen.

• 28 September 2007 - 19:42

Annemarie:

Hoi Hetty en Marian,
    Wat leuk om op deze manier contact te hebben; zo te horen, hebben jullie al aardig je draai gevonden. Volgende week beginnen jullie dus met het echte werk.......Ik ga je nog een mailtje sturen; je hoort van mij!
    groetjes Annemarie.

• 01 Oktober 2007 - 16:50

Desiree:

ha dames,
    Jullie zijn lekker bezig lees ik, ook nog wat tijd voor jullie zelf.Leuk hoor, hier in het winderig,regenachtig en koude Nederland niet veel bijzonders!(Oma hettie) met nikki is het erg leuk we spelen en lachen veel,heb haar 2 wkn achter elkaar gehad en ga donderdagaaf weer op haar passen, vind het echt n heerlijk wijffie!!
    Nou geniet van je "vrije tijd"die je daar heb en ik ben benieuwd naar de verhalen die nog gaan komen.

dikke knuf Tante dees ;)