feesten - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marianenhetty - WaarBenJij.nu feesten - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marianenhetty - WaarBenJij.nu

feesten

Door: Hetty

Blijf op de hoogte en volg

30 November 2007 | Suriname, Paramaribo

Hallo lieve allemaal,

Dit verslag zal in het teken staan van feestvieren.

Allereerst wil ik iedereen hartelijk bedanken die op welke manier dan ook aan mijn 50 ste verjaardag heeft gedacht.
Het is voor mij een verjaardag geworden die ik, al wordt ik 100 nooit meer zal vergeten.

Op 19 November waren Marian en ik samen met nog een aantal andere Bakra`s uitgenodigd bij de "man van de lekkere koekjes" Frank(lin)
Frank is een grote creoolse meneer die wekelijks bij ons op kantoor zijn zelfgemaakte,overheerlijke koekjes verkoopt.
Meestal doet hij heel goede zaken.
Frank is 50 jaar geworden en gaf een groot feest bij hem thuis.
Er waren veel mensen,de meeste van Hindoestaanse afkomst en van Creoolse afkomst.
Uiteraard was er enorm veel lekker eten(gemaakt door vrouw en dochters),drank en een meneer die op een orgeltje speelde en een zanger.
Deze zanger zong van alles,van Frans Bouwer tot de selvera`s aan toe.
Opvallend was dat alleen de creoolse mensen op de dansvloer stonden en de hindoestaanse mensen bleven zitten en toekeken.
Marian en ik werden steeds uitgenodigd om te dansen en dat hebben we dan ook gedaan.
Prachtig was het,wat een ritme hebben die mensen en wat een herrie maken ze,maar het was super!
(O ja, Jethro,Journey,martijn en Eline,ik viel niet uit de toon want iedereen danste met een hoog Monica en Ross gehalte)

Zaterdag 24 november zij we naar Paramaribo getogen om op zondag Srevidentie(onafhankelijkheid) te vieren.
Ook dat was een hele belevenis!
We stonden om ongeveer 10.00u. `s morgens op het onafhankelijksheidsplein om het inspecteren van de wacht door de president te kunnen zien.
Daarna gingen alle militairen en militaire voertuigen door de straten van Paramaribo.
Ook de rode baretten uit Nederland waren vertegenwoordigd.
Wij vonden het erg indrukwekkend om te zien.
Ik denk dat we die dag zo`n 10 kilometer hebben gelopen(lees slenteren)
Overal is muziek,gezelligheid en ........ natuurlijk enorme hoeveelheden eten.
Veel Surinaamse vroeuwen lopen in de surinaamse klederdracht en ook sommige kinderen hadden klederdracht aan.
We hebben onze ogen uitgekeken.
Volgens de kranten en het nieuws was srevidentie matig bezocht.
Nou wij willen niet weten hoe druk het anders is,want wij vonden het nu al heel druk.
Maar wat hebben we genoten van alle kleuren,geuren en af een toe een flinke bui om weer af te koelen.

Ja en toen mijn verjaardag.
Die begon al heel leuk met een prachtig versierde stoel op het balkon,een prachtig boek over Suriname van Marian en een pakketje uit Nederland van mijn lieve vrienden.
In het pakket zat een t shirt met een tekst dat ik welliswaar 50 ben geworden en nog steeds lenig,sexy enz. ben.
(maar dat wisten jullie al)
balonnen, en slingers en een lieve kaart.
Op mijn werk werd ik verrast door mijn collega`s met een prachtige bos bloemen.
Ik ben die ochtend aan vele volumieuze boezems getrokken voor een brasa(omhelzing)
Van iedereen kreeg ik blessings en lieve wensen voor een gezond en gelukkig leven e.d.
Het was hartverwarmend!!!
Ik heb de bewoners en het personeel op Viado getrakteerd.
Viado is een soor cake met allerlei vruchten,heel lekker.
Na mijn werk ben ik nog even langs kantoor gereden om mijn email te checken.
Daar volgede een enorme verassing.
Man.kinders en kleinkind hedden een geweldige film voor me gemaakt die op internet stond.
Uiteraard heb ik het niet droog kunnen houden toen ik iedereen weer zag en hoorde,geweldig.
Nikki midden op tafel tussen de slingers en de ballonnen die ze veel interresanter vond dan in de camera te kijken voor oma!
Toen ik thuis kwam trof mij een volgende verassing.
Voor het huis zat een prachtige Sara en was alles versierd.
Dit had Marian verzorgt!!
De hele dag door kwamen er bloemen binnen kreeg ik kaarten en telefoon uit nederland van familie en vrienden.
Vanaf 18.00u. had ik gasten uitgenodigd,Surinaamse mensen en Bakra`s.
om een typische Surinaamse verjaardag te vieren met .............natuurlijk veeeeeeeeeeel eten!
Een Javaans vrouwtje die een klein catering bedrijfje heeft, heeft voor me gekookt voor ongeveer 30 personen.
Toen ze het kwam brengen dachten we,dit gaat nooi op!
Er was zoveel,het paste niet eens op de tafel!!!!
Ondertussen werd er ook nog een supergrote taart bezorgt waarop stond Hetty 50 jaar!!
Ook door Marian geregeld!
Marian heeft er echt voor gezorgd dat ik een onvergetelijke dag heb gehad.
De avond was heel gezellig.
Er zijn veel mensen geweest!
Onze overkapping zat helemaal vol.
Alle Surinaamse mensen hebben liederen voor me gezongen.
Ook de bakra`s hebben voor me gezongen.
Het werd een soort wedstrijd tussen de Surinamers en de bakra`s.
Mijn kippevel gehalte was hoog die avond.
Uiteindelijk hebben Marian en ik de laatste gasten `s nachts om 2.00u. weggejaagd want de wekker zou om 7.00u. weer aflopen.
Maar wat een dag!!!!!!
Ik geniet nog steeds na.

De volgende keer zullen we weer wat meer over onze werkzaamheden vertellen.
Marian is momenteel druk bezig met de voorbereiding voor een boekenverkoop van boeken uit de bieb, die vanavond zal plaatsvinden.
Ik ga me voorbereiden op mijn les "aandoeningen aan het zenuwstelsel"die ik vanavond en morgenochtend samen met een docent ga geven.
Tot snel!!!

• 30 November 2007 - 20:11

Theo En Jacq.:

Helemaal geweldig dat je zo heerlijk in het zonnetje bent gezet!

JE HEBT HET VERDIEND!!

Liefs van Theo en Jacqy
    XXX

• 30 November 2007 - 20:21

Anita Vroom:

Hetty ik wil je toch ook nog feliciteren met je 50e verjaardag. Is er nog wel voldoende ruimte in je hoofd voor al hetgeen je ziet en meemaakt.Zelf ben ik niet zo'n held maar vind het fantastisch dat jullie er zo open voor staan.

• 02 December 2007 - 12:02

Judith:

Hoi Marian en Hetty,
    Op een donkere en regenachtige zondag als deze kreeg ik opeens weer de kriebels om jullie verhalen uit Nickerie op te zoeken (met hier en daar wat heimwee gevoelens gelezen hoor). Maar verder gaat het goed hoor in NL. Gefeliciteerd Hetty, het moet vast een hele gezellige verjaardag geweest zijn, kan me er alles bij voorstellen.
    Groetjes aan iedereen!

• 03 December 2007 - 20:19

Rita:

Een beetje laat maar toch nog gefeliciteerd.

• 12 December 2007 - 12:30

Annette:

Hoi Marian,

leuk om jullie site te bezoeken.
    Eindelijk is het dan zo ver,want als het goed is zal je man Rick al in Suriname zijn om kerst en nieuwjaar met jullie te komen vieren. Een hele fijne tijd met elkaar en tot mails.

• 14 December 2007 - 17:16

Theo En Jacqy:

Vangen jullie de mannen komend weekend op?

Leuk dat jullie elkaar weer vast kunnen houden!
    Heel veel plezier de komende weken en geniet van elkaar.

Liefs van Theo en Jacqy, XXX

• 18 December 2007 - 13:17

Anja Mulder:

Vanuit een koud westland willen wij jullie hele fijne feestdagen toewensen en de allerbeste wensen voor 2008
    Het zal wel weer heel apart zijn om de feestdagen daar te vieren.Een witte kerst zal er voor jullie wel niet inzitten.
    groetjes Gerard en Anja Mulder

• 22 December 2007 - 15:22

Theo En Jacqueline:

Hele fijne kerstdagen en een gezond, gezellig, sfeervol en gelukkig 2008!!!

Liefs van de Knikkies, xxx